Välkommen

Vad kul att just du hittade hit till mitt lilla krypin:)

17 maj 2013

Virkad fruktkorg

För ett tag sen gjorde jag ju en duk som jag stärkte till en korg. Visste inte riktigt vad jag skulle ha den till men nu är den fylld med frukt och ska även den placeras i den virkade trädgården på Garnboa.
 
Hittade mönster till frukten här:



Virkade fjärilar

Arbetet med att få en trevlig virkad trädgård i Norrtälje fortsätter!
Igår var jag inne i stan en sväng och fick se att Marie ställt ut allt som hittills blivit klart. Det såg verkligen supermysigt ut och jag blev väldigt inspirerad så hela kvällen igår satt jag och färdigställde några idéer.
Jag ville göra fjärilar och hittade det här mönstret: http://creando-kicki.blogspot.se/2012/03/virka-en-fjaril.html. Jag testade men det blev inte riktigt en sådan fjäril jag var ute efter. Men fin blev den och får självklart en plats i trädgården.
 
Jag letade vidare och hittade ett lite enklare mönster: http://mestvirkat.blogspot.se/2012/02/virkade-sma-fjarilar.html och det blev precis så som jag hade tänkt mig! 

Superenkla att göra och väldigt fina!
 
 
Jag använde lite olika sorters garn och olika storlek på nål så det blev lite variation på fjärilarnas storlek. Jag tänkte försöka hänga upp en bit av ett hönsnät i trädgården och se om jag kan fästa fjärilarna där. 
 
Till er som lämnat/lämnar kommentarer, jättekul! och jag kommer svara så småningom. Men tyvärr har min dator hittat på nån spännande säkerhetsfunktion för tillfället som gör att jag inte får tillgång till svararutan:( Men som sagt, jättekul att ni skriver en rad när ni tittar in på min sida!


12 maj 2013

Mullvad

Lille Mullvad är klar att flytta in i Garnboas virkade trädgård.




10 maj 2013

Det här med stickning...

Jag får många frågor om hur det går med min tröja som jag börjat sticka på. Det går sakta men säkert framåt och här kan ni själva se vad som är kvar.
 
Men det går långsammare och långsammare med tröjan... Jag hade inte tänkt mig att det här med stickning skulle innebära en hel massa nya påbörjade projekt som bara väntar på att bli färdiga. 
Förr eller senare kommer jag alltså att ha en tröja, ett linne, en liten bebismössa och en filt i dominorutor!


En grön ruta till

I måndags var det garncafé igen och det behövs ytterligare några gröna rutor för att få draperiet till butiken klart.
Jag gjorde en i kärleksknutar


2 maj 2013

Sjal av kärleksknutar

Jag blev bjuden på Valborgsmiddag hos grannarna vilket var väldigt trevligt!
Eftersom Anna (grannen) sagt att hon ville ha en ny sjal och den lilla provsjalen jag gjorde häromdagen blev så gosig så gjorde jag en stor riktig sjal i samma garn och tog med som present till middagen.
Försökte fånga hur vackert den fladdrar i vinden men den stora kameran har slut på batteri och jag hittar inte laddaren och den lilla kameran är inte så snabb.. Men den fladdrar iaf väldigt vackert i vinden:) 
Jag tror att hon blev glad för hon hade den på sig resten av kvällen.
Jag stod i butiken och valde mellan ljus och mörkbeige men nu när jag ser den på hennes så inser jag att jag valde helt rätt färg! 
Den funkar at ha både som sjal om axlarna men även som halsduk då garnet är så mjukt och lätt så det inte blir knögligt. 


Liten provsjal och en mus till den virkade trädgården

Det blev lite garn kvar efter att den lilla hundvalpen blev klar så jag gjorde en liten provsjal i kärleksknutar. Den blev väldigt gosig. 
 
På Garnboa har Marie fått den roliga idén att vi ska virka en trädgård till den lilla gården bredvid butiken. Här är mitt första bidrag:
En liten mus efter mönster som finns i en av Candy magazinen.