Välkommen

Vad kul att just du hittade hit till mitt lilla krypin:)

29 juni 2012

Virkad gitarr


Jag hann, med en halv dag tillgodo!
Jag är fortfarande lite förvånad över att jag inte hittade något mönster på gitarrer, kanske har jag hittat ett nytt område som inte är så utforskat i virkningsvärlden än. Tyvärr har jag inte hunnit renskriva mönstret än men vi får se om det kanske blir av ikväll.
Gitarren är ca en halvmeter lång och runt 20cm bred på bredaste stället. Jag har virkat med nål 4 och ett garn som jag hittade på Kanarieöarna i vintras. 
Inte alla som har en gitarr med det här märket:)

 Så här blir bröllopspresenten:
Malin <3 Ben
med
Kärlek
från
Maiken & Daniel


27 juni 2012

Namnskyltar, Bröllop och en gitarr

Vad skoj det är att komma hem och hitta paket i brevlådan! Efter en och en halv vecka på sjön är jag nu hemma igen och titta vilka fina namnlappar som låg och väntade på mig i brevlådan.
Satt en stund igår kväll och sydde fast en namnlapp på alla små figurer som fortfarande inte hittat någonstans att bo. Tänkte faktiskt be att få låna tillbaka några av de figurer som jag redan gett bort så att det även där syns tydligt var de kommer ifrån.
Det tog ett tag för mig att välja mellan alla teckensnitt och färger på både band och text, men nu är jag väldigt nöjd med layouten.


På lördag ska en av mina närmsta vänner gifta sig. Eftersom både hon och hennes fästman är musiker så tänkte jag göra en passande present. Tyvärr hittade jag inga mönster på gitarrer så nu sitter jag här och skriver ett eget. Känns som jag är ute i sista minuten men hoppas ändå på att hinna klart innan bröllopet. 
Dags att börja fundera på halsen nu, kan nog bli lite klurigt men det ska nog gå!
Återkommer med fler bilder och ett renskrivet mönster när jag är klar.



12 juni 2012

Kusinbarnsbarn i mängder

Vilken dag som helst nu så får jag hälsa mitt första kusinbarnsbarn till världen. Det är den lilla bebisen som ska få dom små gula ballerinaskorna som jag virkade för ett tag sen.
Sen för bara ett par veckor sedan fick jag veta att min kusins bror oxå ska få bebis, eller rättare sagt bebisar! Så idag tyckte jag det var dags för dom kommande små tvillingarna att oxå få sina första skor.
Superenkla att göra och så himla söta!


Igår var jag in till Norrtälje en sväng och bussresan är ju ett utmärkt tillfälle att virka fler rutor till gungstolsfilten. Det blev åtta nya rutor, sakta men säkert växer filten fram:)

10 juni 2012

Favorit i repris

Nu har USB-portarna i datorn gett upp så jag kan inte få in några bilder till bloggen. Men som tur är fick jag hjälp att på nåt sätt genom en annan dator få in bilderna så här kommer lite färdigvirkat.

Daniel kom hem med ett Stooort paket vadd så jag kunde göra klart kaninhäxan. Den blev betydligt större än den andra men lika otroligt söt! 
http://amigurumipasvenska.blogspot.se/2010/01/har-kastar-vi-om-aret.html

Men fortfarande är den lilla blå min favorit


Jag fick oxå färdigt den andra tossan som jag inte vågar skriva riktigt än vem som ska få med risk för att hen läser här.
Riktigt somriga färger tycker jag.




5 juni 2012

Lite smått o gott

Nu har jag varit tillbaka på torra land i ett par dagar och det har såklart blivit en del virkning. Under tiden på båten har många idéer samlats i huvudet på mig och det verkar som att alla ville komma ut på samma gång.
När jag åkte till jobbet för två veckor sen trodde jag att det skulle bli mycket virkat eftersom jag ändå slutar rätt tidigt på kvällarna och det finns inte så mycket att göra ensam ombord. Men så blev det inte, jag har passat på att leva stadsliv till skillnad från vardagen på en ö i skärgården:)
Men jag har ändå fått i hop nästan ett par tofflor. Den ena är klar o den andra ser ut så här:

Så kom jag på tanken att göra min favorit i repris fast den här gången rätt mycket större, tyvärr så tog vadden slut när den va nästan klar så nu väntar jag på att Daniel ska komma hem o fylla på förrådet. 

Och i väntan på vadden så satte jag igång med gungstolsprojektet. Tänkte virka en dyna till gungstolen på landstället och jag är supernöjd med färgerna som tyävrr inte syns så bra på bilden. Men det är militärgrön o gul blandat och det kommer förmodligen bli lite andra mönster oxå. 
Nu funderar jag bara på hur jag ska få ihop dom, brukar ju virka ihop rutorna men funderar på om det kan bli bra om jag syr ihop dom istället, kanske med en tredje färg..

Imorn blir det en dag ombord igen så då kanske mer inspiration kommer:)