Välkommen

Vad kul att just du hittade hit till mitt lilla krypin:)

23 maj 2012

Ugglemössa

Jag hann färdigt med den lilla ugglemössan oxå. Nu är alla små påbörjade projekt klara och jag känner mig redo att åka till jobbet.
Jag såg den här lilla mössan på nätet och kände mig bara tvungen att göra den, men tyvärr så blev min inte lika fin som på bilden så jag slängde den och började om. Jag ville ha en lite rundare/toppigare mössa så jag gjorde den lite på känn men detaljerna är gjorda enligt mönstret.
Mönster: http://kungenomajkis.blogspot.se/2011/10/virkad-ugglemossa.html
 



Katten Måns

Jag hann lite till:)
Katten Måns blev färdig idag och resultatet blev jag faktiskt nöjd med!
Det är ett jättefint mönster men jag har varit missnöjd under hela virkningen, vet inte varför men det kändes inte bra helt enkelt. Kanske var det bara fel garn att göra den här figuren i.
Här har Måns börjat ett sammarbete med huskatten i hopp om att få en god middag till kvällen.
mönster: http://www.crochetra.se/blog/tag/manadens-monster

Faktiskt rätt söt:)
Tror han ska få sig en liten kompis oxå vad det lider..


En bonusdag hemma

Så var jag hemma igen då... Hann bara med en dag ombord innan rösten försvann helt, så idag är jag hemma och är tyst!
Det resulterade i ett par till små ballerinaskor, vet inte riktigt vem som ska få dom än.

Får se om det växer fram något mer ur nålen under dagen eller om det bara blir läsning i solen.

19 maj 2012

Påmönstringsdax

Resväskan är packad och jag är redo att mönstra på!
Imorn tar jag på mig mina sjöben och mönstrar på efter en lång och välbehövd paus från sjölivet.
Misstänker att jag inte kommer hinna med riktigt lika mycket virkning nu framöver, men jag har iaf sett till att det finns material om och när det finns tid över. Halva resväskan fylldes med kläder och sånt och andra halvan fyllde jag med garn:)

Alla små påbörjade projekt som ligger och dräller här hemma får dock stanna kvar där dom är, får försöka hinna med dom när jag kommer hem igen.

Vi får se om jag lyckas komma åt någon dator så kanske det kommer något inlägg här på bloggen, men om inte så ses vi om ett par veckor.

Ha det bra så länge!

15 maj 2012

Den blå lufsen i trädkojan

Nu e han klar, den stora Blå Lufsen. Så fort han var klar flyttade han in i barnens trädkoja och där trivs han finemang.
 Från trädkojan har han bra utsikt över hela gården och framförallt kan han spionera på Agaton o alla hans hönor.
Men ibland smiter han ner från trädkojan för att smyga runt i trädgården och beundra alla blommor som börjar komma upp.
Lufsen är gjord efter mönster som finns i Mia Bengtsons gula bok, (virka roliga amigurumis tror jag den heter) och jag använde ett garn som jag hittade på ett stort varuhus på Kanarieöarna när jag var där o seglade för några månader sen.


Födelsedagstävling

Brittas Ami fyller ett år och har pga detta en tävling som jag tänkte delta i:)

13 maj 2012

Födelsedagsfirande!

Livet handlar inte bara om virkning.
 Idag tillexempel har hela dagen gått åt till att fira Födelsedag! Jag och Stora A har haft en riktig kalasdag med allt det innebär. Frukost o paket på sängen, massa nybakade godsaker och huset fullt av släkt och vänner.

Tusen Tack alla kära för att ni gjorde vår dag underbar!

11 maj 2012

Fler Ballerinor

Nu tror jag att alla som ville ha ballerinaskor har fått det, dom två sista paren blev klara igår. Ett par rosa med silversnöre till lilla E, hoppas bara dom är rätt storlek den här gången.

 Och så blev det ett par lite större som passar Lilla A. Hon fick gröna snören:) 
Skillnaden mellan en femårings fötter och en nyfödds!

Nu ska jag koncentrera mig på att göra klart den största amigurumi jag gjort. Visste inte att den skulle bli så stor när jag började men det är ju riktigt roligt. Mönstret har jag hittat i Mia Bengtssons ena bok. Bilder kommer såklart den är färdig.


9 maj 2012

Baby Converse

Efter att ha arbetat hårt i flera dagar med att få ordning på huset och gården inför det stora kalaset på söndag så har jag idag tagit ledigt och suttit inne i soffan och virkat. Tyckte jag förtjänade det, o så lockade inte regnet utanför heller:)
Det blev ett par små Baby Converse, från samma sida där jag hittade mönstret till ballerinaskorna. Jag hittade tillbaka dit! där finns många fina mönster och bra inspiration.
Mönster: http://crochetamigurumi.blogg.se/2011/november/monster-pa-virkade-babyskor.html
Ska nog försöka mig på o göra ett par till för o öva lite. Dom här blev lite knaggliga men det brukar ge med sig när man provat mönstret nån gång, så kanske blir det ett par röda oxå.

Hjalmar & Hugo

Jag tyckte att Hjalmar kändes lite ensam så nu har han fått en husse, Hugo. Jag började följa mönstret  från samma ställe som dinosauren, men fick det inte o stämma så det slutade med en frihandsvirkning istället. I orginalmönstret så har hon stickat hans kläder och det ser jättefint ut men jag orkade inte rota reda på stickorna så det blev en virkad klädnad (som, som tur är, inte syns så mycket på bilden). Jag hade dessutom bara tre färger i samma garn så nu ser det ut som att Hugo har snott skinnet från en av Hjalmars kompisar för o göra sig kläder.

Det är inte den bästa figur jag gjort men jag känner mig helnöjd med skägget!

7 maj 2012

Dinosauren Hjalmar

Nu är den klar! Det blev en Dinosaur till slut:) Han heter Hjalmar och han är väldigt glad att ha så lång hals för då når han upp att mumsa på Daniels nya bollträd.
Mönster: http://www.crochetra.se/




6 maj 2012

Populära ballerinaskor

Dom här ballerinaskorna blev populära, flera vänner har hört av sig och vill ha ett par. Så nu har jag gjort ett par lila till Maria, hon ville ha dom som present till sin brorsdotter. Sen blev det även ett par pyttesmå gula ballerinor till mitt ofödda kusinbarnbarn. Bara några veckor kvar nu innan den lilla tittar ut:)


Jag gjorde även en i en liten större storlek med dubbelt garn och nål fem, men eftersom nålen är halv så blev det så jobbigt att virka så det bara blev en. Får ta lite i taget på den andra. Sen blir det bara ett par till, måste ju faktiskt göra ett par som lilla E kan ha själv och inte ge som båt till Nalle Puh.

Men ikväll ska jag fortsätta på min Dinosaur. Jag gjorde klart kroppen igår och nu ser den faktiskt ut som den dinosaur den faktiskt är:)


4 maj 2012

Pinsam virkning

Att åka komunalt in till stan tar mig lite över två timmar. Två timmar som jag brukar ägna mig åt virkning, jag tycker det är behagligt att småtitta ut genom bussrutan medan någon liten figur växer fram ur nålen. Så, igår när jag satte mig på bussen plockade jag fram Dinosauren som jag nyss börjat på och satte igång att virka. Men ju längre jag kom desto mer obekväm kände jag mig, det kom på fler och fler människor och till slut var bussen helt full. För hur tydligt det än står i mönstret att det är en Dinosaur jag virkar så är det än så länge inte det det ser ut som...


Och det är inte alls bara jag som ser någonting annat, både mamma och Sofie brast ut i skratt när dom fick se "Dinosauren".
Kanske skulle jag ha valt en annan färg...


Ballerinaskor för små fötter

Igår satt jag i solen utanför Sofie och väntade på att hon skulle sluta jobbet. Under tiden virkade jag ihop dom här små ballerinaskorna. Ville ge dom till lilla E men jag visste inte riktigt hur stora fötter hon har så storleken blev en chansning.
Jag är väldigt nöjd med dom, supersöta! och det lilla rosa snöret runt var verkligen detaljen som gjorde hela skon.

Tyvärr så hade lilla E:s fötte hunnit växa ur den här storleken så hon tyckte det var bättre om Nalle Puh fick sig en skobåt:)

Sofie fick iaf behålla skorna för hon känner fler småfotingar än vad jag gör så dom kommer nog till användning snart.
Mönstret hittade jag på nätet och skrev ut, men nu kan jag absolut inte komma ihåg vilken sida jag hittade det på. Och det ger mig ingen ledtråd att titta på utskriften heller. Men jag ska luska vidare och så lägger jag ut en länk när jag hittar det.